Niks zo vervelend als een muis in huis. Muizen kunnen gaan knagen aan uw etensvoorraad maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Tevens kunnen muizen soms ziektes overbrengen en uw huis vervuilen met keutels en urine. Soms heeft u de muis gehoord, of nog erger gezien. Maar wat dacht u van de keutels in de keukenkastjes. Helaas is meestal een muis in huis, geen los exemplaar, maar meerdere muizen in huis. 

Wilt u weten hoe u muizen en hun overlast herkent? Kijk dan ook eens op onze pagina over muizen herkennen.

Muis in huis: De muizenman helpt u er vanaf

Muizen komen in huis via de kleinste openingen

Waarom heb ik een muis in huis?

In de herfst komen de meeste muizen af op de warmte van uw woning, daarnaast het ontstaan van een voedselgebrek duwt ze richting onze woningen. Muizen zullen zich sneller vestigen in een huis waar er veel voedselresten aanwezig zijn. Door uw huis schoon te houden en door vuilnis op te bergen, heeft u minder kans op muizen in huis. Maar het is niet altijd een hygiëne kwestie. Soms kan een muis in huis ook toeval zijn, of door een bouwkundig gebrek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scheur in uw spouwmuur, of het dakleer wat niet helemaal aansluit. Via bijvoorbeeld een opening in uw platte dak kan er gemakkelijk in muis in uw plafond komen.

Kosten muizenbestrijding in huis

De kosten voor een muizenbestrijding variëren nogal. Tenslotte niet iedere bestrijding is hetzelfde, en niet iedere woning is hetzelfde. Ook de duur van de muizenoverlast bepaald voor een groot gedeelte wat een muizenbestrijding zou kunnen gaan kosten. Wij rekenen géén voorrijkosten. Wilt u meer weten kunt u altijd een inspectie aanvragen. Een van onze medewerkers komt dan bij u langs om in kaart te brengen wat er zoal gedaan kan worden aan uw muizenoverlast.

 

Muizen in huis bestrijden

Heeft u keutels gevonden van muizen, of zelfs de muis in huis gezien? Wellicht is het dan verstandig om de Muizenman te bellen. Onze professionele muizenbestrijders kunnen u helpen met het bestrijden van muizen in huis. Wij kunnen uw muizen op diverse manieren bestrijden. Bel direct 085-4000200 voor meer informatie of laat uzelf terugbellen door een van onze medewerkers.

 

Knaagschade door muizen komt met regelmaat voor als er een muis in huis aanwezig is

Knaagschade komt met regelmaat voor als er muizen in huis zijn

Schade door Muizen

Muizen moeten hun tanden altijd scherp en kort houden, deze groeien namelijk hun hele leven door. Dit scherp houden doen zij door overal aan te knagen. Denk aan bijvoorbeeld plastic, hout en kabels. Hierdoor kunnen zij eventueel zelfs brandschade veroorzaken als ze kortsluiting veroorzaken. En het vervelende is, dit wordt niet vergoed door de verzekering. Veel verzekeringsmaatschappijen wijten schade door ongedierte als gevolg van achteloosheid. Oftewel de schade had voorkomen kunnen worden, en is dus ook niet gedekt. Neem daarom geen risico en schakel op tijd een erkende ongediertebestrijder in. De Muizenman kan u helpen bij de bestrijding van muizen in het plafond.

Zijn muizen schadelijk voor de gezondheid?

Muizen zijn dieren die bekend staan als dragers van diverse ziektes. Om deze reden zijn muizen in huis ongezond en schadelijk voor uw gezondheid. De ziektekiemen die muizen bij zich dragen, verspreiden zij door middel van hun urine, speeksel en uitwerpselen. Direct contact met deze ziektekiemen kan enorm schadelijk zijn voor de gezondheid van uzelf en uw dierbaren. Wacht dus niet te lang met het bestrijden van een muis in huis. Bel direct de Muizenman via telefoonnummer 085-4000200 voor een inspectie.

Muizen verspreiden ziektes via hun uitwerpselen. Laat een muis in huis zo spoedig als mogelijk bestrijden

Muizen laten veel uitwerpselen achter op plekken waar zij veelvuldig komen

Muizen in huis voorkomen is lastig. Maar begin met het dichtmaken van potentiële doorgangen

Muizen gebruiken de kleinste openingen om uw huis binnen te komen.

Muizen in huis voorkomen

Kan de aanwezigheid van muizen in huis worden voorkomen? Jazeker is dit wel mogelijk, hoewel dit ook lastig is. Muizen hebben namelijk voldoende aan de kleinste openingen om ergens naar binnen te gaan. Meestal komen muizen het huis binnen door de ventilatieopeningen in de spouwmuur, of via een kruipruimte. Dus het is dan ook een goed begin om eventuele openingen in de spouwmuur af te dichten. Vergeet hierbij niet dat er ook ventilatieopeningen zitten in uw spouwmuur, en deze mogen niet afgesloten worden. Dit is zeer slecht voor de isolatie in uw spouwmuur. Wat wel een mogelijkheid is, zijn de zogenoemde bijenbekjes. Deze kunt u aanbrengen in de ventilatieopeningen, waardoor de luchtstroming gegarandeerd blijft. De muizen kunnen alleen niet meer de openingen gebruiken om uw woning binnen te komen. Daarnaast kunt u altijd goed uw woning bekijken of er elders ook nog openingen zijn, waar muizen door kunnen komen. Een opening van 3 centimeter kan al groot genoeg zijn, en een muis in huis wilt u niet. Door voldoende maatregelen te nemen en te voorkomen dat er muizen in huis komen, voorkomt u een potentiële muizenplaag in huis.