Overal komen muizen voor, zowel in stedelijke gebieden als op het platteland. Om onze gezondheid en onze eigendommen te beschermen is het verstandig om muizen zo snel als mogelijk te bestrijden, tenslotte wil u geen muizenplaag. Om deze reden roept men vaak de hulp in van een professional.

Waar verstopt een muis zich

Huismuizen

Wat zijn de gevaren van een muizenplaag?

Muizen staan algemeen bekend als veroorzaker van diverse ziektes.  Zij kunnen deze ziektes verspreiden via hun uitwerpselen (keutels) en hun urine. Tevens veroorzaken muizen nog wel eens schade aan een pand of voorraden doordat zij overal aan knagen. Muizen moeten namelijk altijd blijven knagen om hun tanden kort te houden. Hierdoor ontstaat meer dan eens schade aan meubels, behang, hout en isolatiematerialen. Elektrische bekabeling is ook niet veilig voor de tanden van muizen, waardoor apparaten kapot kunnen gaan of in het ergste geval zelfs brand veroorzaakt wordt. Tijdens een muizenplaag kunnen bacteriën, virussen en parasieten gemakkelijk verspreid worden door muizen die deze bij zich dragen. Hierdoor is een muizenplaag een gezondheidsrisico voor uzelf en uw huisdieren.

Herkennen van een muizenplaag

U kunt een muizenplaag in huis uiteraard herkennen aan de aanwezigheid van muizen, maar ook aan de aanwezigheid van muizenkeutels in bijvoorbeeld de keuken of aan onaangename geuren. Wanneer u last heeft van een echte muizenplaag zijn dit soort zaken meestal wel duidelijk te zien. Maar zitten er bijvoorbeeld muizen in uw plafond, dan wordt het wat lastiger. Desondanks weet u het dan wel, tenslotte hoort u ze veelvuldig lopen. Twijfelt u of u last heeft van een muizenplaag? Bezoek dan eens onze pagina over het herkennen van muizen en hun overlast. 

Muizenkeutels in de keukenkast

Muizenkeutels in een keukenkastje

Muizenplaag bestrijden

Heeft u keutels gevonden van muizen, of zelfs de muis in huis gezien? Wellicht is het dan verstandig om de Muizenman te bellen. Onze professionele muizenbestrijders kunnen u helpen met het bestrijden van muizen in huis. Wij kunnen uw muizen op diverse manieren bestrijden. Bel direct 085-4000200 voor meer informatie of laat uzelf terugbellen door een van onze medewerkers.

Het voorkomen van een muizenplaag is essentieel

Muizenpreventie is zeer belangrijk

Muizenplaag voorkomen

Kan een muizenplaag worden voorkomen? Jazeker is dit mogelijk. Muizen hebben voldoende aan de kleinste openingen om ergens naar binnen te gaan. Meestal komen muizen het huis binnen door de ventilatieopeningen in de spouwmuur, of via een kruipruimte. Dus het is dan ook een goed begin om eventuele openingen in de spouwmuur af te dichten. Vergeet hierbij niet dat er ook ventilatieopeningen zitten in uw spouwmuur, en deze mogen niet afgesloten worden. Dit is zeer slecht voor de isolatie in uw spouwmuur. Wat wel een mogelijkheid is, zijn de zogenoemde bijenbekjes. Deze kunt u aanbrengen in de ventilatieopeningen, waardoor de luchtstroming gegarandeerd blijft. De muizen kunnen alleen niet meer de openingen gebruiken om uw woning binnen te komen. Daarnaast kunt u altijd goed uw woning bekijken of er elders ook nog openingen zijn, waar muizen door kunnen komen. Een opening van 3 centimeter kan al groot genoeg zijn, en een muis in huis wilt u niet. Daarnaast is het zeer belangrijk dat als u al muizen in huis heeft gezien, u zo spoedig als mogelijk hier een professional naar laat kijken en u laat helpen. Een tweetal muizen is makkelijker te bestrijden dan een complete muizenplaag bestrijden.

Kosten muizenplaag bestrijden

De kosten voor een bestrijding van een muizenplaag variëren nogal. Tenslotte is niet iedere bestrijding hetzelfde, en niet iedere woning is hetzelfde. Ook de duur van de muizenoverlast bepaald voor een groot gedeelte wat een muizenbestrijding zou kunnen gaan kosten. Wij rekenen géén voorrijkosten. Wilt u meer weten kunt u altijd een inspectie aanvragen. Een van onze medewerkers komt dan bij u langs om in kaart te brengen wat er zoal gedaan kan worden aan uw muizenoverlast.

Wat kost een muizenbestrijding

Huismuis in actie

Hoe ontstaat een muizenplaag?

Muizen zijn altijd op zoek naar een prettige maar vooral warme schuilplaats. Niet alleen om dat dit een stuk prettiger is dan in de kou slapen, maar met name om zich beter te kunnen verstoppen voor potentiële gevaren. Als de winter komt en voedsel steeds minder beschikbaar wordt, moeten ze een goed onderkomen hebben. Ze dringen dan makkelijker uw huis of bedrijfspand in, waar ze alles kunnen vinden wat ze maar nodig kunnen hebben. Een muizenplaag in huis kan ook ontstaan als een muizenkolonie ergens anders te groot is geworden en daar mogelijk een gebrek aan voedsel en schuilplaatsen is ontstaan. Muizen kunnen dan op zoek gaan naar andere plekken waar ze zich veilig voelen. Mogelijk komen ze dan ook uw woning binnen, via bijvoorbeeld een opening in de spouwmuur of via uw kruipruimte. Maar dat zijn niet de enige mogelijke manieren, ze kunnen namelijk via allerlei gaten en kieren naar binnen komen. De voortplanting van muizen gaat zeer snel en kan het hele jaar door gaan. De pasgeboren muizen ontwikkelen zich razendsnel en zijn zelf al na ongeveer 7 tot 8 weken er al zelf klaar voor om jongen te krijgen. Na een draagtijd van ongeveer 3 weken worden er dan weer 6 tot 8 muizen geboren. Het is dan ook niet gek dat er al gauw sprake kan zijn van een muizenplaag.

Alles is eten voor de huismuis. Berg eten op als u last van muizen heeft

Laat geen eten staan bij muizenoverlast

Professionele muizenbestrijding

Wilt u de muizen snel en effectief laten verdwijnen? Neem dan contact op met onze gecertificeerde muizenbestrijders. Onze vakmannen bestrijden overal dagelijks muizen, dus ook in uw omgeving. Een telefoontje en ze staan binnen 24 uur bij u voor de deur. Tegen een vaste, lage prijs bestrijden wij de muizenoverlast in uw huis. Uiteraard zonder voorrijkosten te rekenen. Bel met bovenstaand telefoonnummer voor een afspraak binnen 24 uur met onze muizenbestrijders.

De specialist in muizenbestrijding

Effectief bestrijden van muizen vergt kennis over het te gebruiken muizengif of muizenvallen. Ook kennis van de soort muizen waar u last van heeft, en hun leefgewoontes is essentieel voor een succesvolle bestrijding. Daarnaast is het gebruik van verschillende bestrijdingsmiddelen alleen toegestaan voor professionele en gecertificeerde ongediertebestrijders. Heeft u last van muizen in uw woning of bedrijf? Bel dan de Muizenman en laat één van onze gecertificeerde specialisten u helpen met het bestrijden van uw muizenoverlast. Wij proberen binnen 24 uur een inspectie uit te voeren. Indien mogelijk en gewenst, kunnen wij ook gelijk overgaan tot bestrijding van uw probleem, tegen de scherpst mogelijke tarieven. Wij bieden goede service, om deze reden rekenen wij géén voorrijkosten. Neem nu contact op met de Muizenman en wij bestrijden uw muizen overlast.