Zelf muizen bestrijden, u kan het

Zoals met veel vormen van ongedierte, zorgt het zien van muizen en ratten ervoor dat we allemaal massaal het internet op duiken om antwoord te zoeken over hoe we van deze knaagdieren afkomen.

Een simpele internet zoekopdracht levert een berg aan informatie op over hoe we deze knaagdieren zelf zouden kunnen bestrijden. Dat wil nog niet zeggen dat deze oplossingen ook daadwerkelijk gaan werken, er zijn namelijk enorm veel verhalen omtrent muizenbestrijding. Verhalen lopen uiteen van mottenballen en pepermuntolie tot muizengif uit België.

Wij leggen je graag uit wat wel werkt, maar ook wat zeker niet werkt. En dus ook wat de mythes zijn als het gaat om muizenbestrijding.

Hoe muizen bestrijden

Hoe weet je dat je muizen in huis hebt? Om te beginnen heb je muizenkeutels gevonden of nog erger je hebt ze zelfs zien lopen. Dit zijn plekken om goed in de gaten te houden. Met name als je op een plek regelmatig uitwerpselen hebt aangetroffen, weet je dat ze daar vaker komen. Deze plek is ook een goed start punt van een muizenbestrijding. Bekijk niet alleen de locatie waar je de uitwerpselen hebt aangetroffen, maar kijk ook naar de directe omgeving. Is het logisch dat de muizen daar komen? Waar kunnen ze nog meer naar toe? Tref je daar ook keutels aan? Noteer of onthoud alle plekken waar je uitwerpselen bent tegengekomen. 

Muizenkeutels zijn een goede indicatie van muizenoverlast. Dit is dan ook de plek waar je de muizenbestrijding moet starten

De kunststof muizenval heeft de voorkeur bij zowel professional als particulier

De kunststof muizenval heeft de voorkeur bij zowel professional als particulier

Wat heb je nodig om muizen te bestrijden?

Muizen kun je op diverse manieren bestrijden. Mogelijkheden zoals vallen en gif zijn bij iedereen bekend, en deze worden allen gezien als dodelijke oplossingen. Niet iedereen wil dit direct inzetten, en wil de muizenoverlast liever tot een goed einde brengen, zonder muizen te doden. Dit is uiteraard ook mogelijk, zolang je maar goed op let, en op de juiste plek de middelen gebruikt. Als ergens een muis niet komt, zal je deze ook nooit vangen.

Bij het gebruik van vallen en muizengif zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je het juiste lokmiddel gebruikt. Maar houdt ook rekening met eventuele kinderen en huisdieren. Met gif kun je een gezondheidsrisico teweeg brengen, en ook met vallen kan men zich lelijk bezeren. Heb je huisdieren of kinderen, gebruik dan depots of lokaasdozen die afsluitbaar zijn en hierdoor veilig in gebruik.

Bij de webshop Bestrijdingsproducten.nl zijn zeer veel verschillende soorten muizenvallen verkrijgbaar. 

Diervriendelijke muizenvallen van Bestrijdingsproducten.nl

Diervriendelijke muizenvallen van Bestrijdingsproducten.nl

De klassieke houten muizenval is nog altijd heel populair

De klassieke houten muizenval is, en blijft zeer populair. 

Gebruik een veilig muizengif pakket als er kinderen of huisdierenaanwezig zijn

Zijn er kinderen of huisdieren in een woning aanwezig? Gebruik dan een veilig muizengif pakket.

Als er muizengif ingezet wordt, let dan altijd op met kinderen en huisdieren. En gebruik lokaasdozen zodat er geen ongewenst contact is

Bij de inzet van muizengif, altijd een lokaasdoos gebruiken. Wel zo veilig voor iedereen.

Hoe muizengif gebruiken?

Probeer eerst waar te nemen waar de muizen zijn. Dit kan je vaak herkennen aan hun muizenkeutels. Zodra je dit weet weet je ook de locatie waar je de grootste kans van succes hebt met betrekking tot muizenbestrijding. Plaats muizengif in lokaasdozen en plaats vervolgens de lokdozen op plaatsen waar je de muizenkeutels hebt gevonden, of de muizen veelvuldig hebt gezien. Aan het begin van je bestrijding moeten de lokaasdozen regelmatig gecontroleerd worden, het liefst om de 2 tot 3 dagen. Daarna kan de controle om de week. Wordt er met regelmaat gegeten van het muizengif, vul dan de lokaasdozen bij. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende muizengif in huis hebt om de muizenbestrijding tot een goed einde te brengen. Verwijder voedsel dat bereikbaar is voor de muizen, en berg overtollig voedsel goed op. Vergeet ook niet met regelmaat kruimels en dergelijke op te ruimen. Houdt het muizengif buiten bereik van kinderen en huisdieren. Verwijder het muizengif als u klaar bent met de behandeling.

Bij Bestrijdingsproducten.nl is een groot assortiment muizengif verkrijgbaar. In het assortiment bevinden zich ook een groot aantal pakketten die je direct kunt inzetten.

 

Mottenballen tegen muizen

Mottenballen zijn populair en worden veel gebruikt. Met name als natuurlijk afschrikmiddel voor muizen en ratten. De mottenballen worden binnenshuis neer gelegd op plekken waar de muizen of ratten graag komen. Denk daarbij aan de zolder en de kelder. Ook wordt er gezegd dat je de mottenballen het best in de buurt van de ingang van een muizennest kunt plaatsen als je er een hebt gevonden. De mottenballen zouden als een natuurlijk afschrikmiddel werken omdat ze naftaline bevatten. Als knaagdieren deze stof inademen of opeten kunnen bloedcellen de zuurstof niet langer vervoeren. Dit werkt misschien wel zo voor de motten, maar voor knaagdieren bevatten de mottenballen te weinig naftaline om ze te weren. Er is net zoveel naftaline nodig om effect te hebben op knaagdieren, als op een mens. Het gevaar is dan ook dat door het kleine effect van de mottenballen, deze te veel gebruikt zullen worden. Hierdoor kunnen enorme risico’s voor onze gezondheid ontstaan. Er is dan teveel naftaline in de ruimte aanwezig waar wij zelf ademen en dus zuurstof opnemen. Het gebruik van mottenballen raden wij dan ook ten zeerste af!

Mottenballen gebruiken voor muizenbestrijding is gevaarlijk
Muizen verjagen met pepermuntolie. Werkt dat?

Pepermuntolie om muizen te verjagen

Op internet en facebook circuleren zeer veel verhalen omtrent het gebruik van pepermuntolie om muizen te verjagen. Je zou dan watten of wattenballetjes moeten doordrenken met de pepermuntolie, en deze verspreiden door de woning. Hierdoor zouden de muizen dan verdreven worden uit de woning. We kunnen je vertellen dat er een heel belangrijk voordeel zit aan deze behandeling. Je huis gaat geweldig ruiken, en dit is uiteraard zeer prettig. Helaas werkt het niet tegen muizen, erger nog de watten kunnen zelfs bouwmateriaal opleveren voor de nesten. 

Webshop met diverse aanbiedingen

Ben je op zoek naar een webshop om zelf muizen te bestrijden, dan raden wij de webshop Bestrijdingsproducten.nl aan. De webshop beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan middelen om muizen te bestrijden. Dit varieert van muizengif en vallen, tot aan ultrasone muizen verjagers en diervriendelijke muizenvallen.

Bestrijdingsproducten.nl